Bine ati venit pe www.ingriko.ro

Accesarea si utilizarea site-ului www.ingriko.ro (achizitionarea produselor), implica acceptarea de catre dumneavoastra a termenilor si conditiilor de mai jos. Pentru utilizarea in cele mai bune conditii a site-ului, va recomandam citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor. Dacă nu sunteti de acord cu Termenii si conditiile de utilizare a acestui website, nu il puteti accesa si utiliza, iar daca o faceti, se aplica prevederile prezentei sectiuni, fara limitari si fara derogari.

Termenii si Conditiile pot fi actualizate si modificate in functie de politicile interne ale societatii Ingriko sau reglementarile in domeniu, fara nici o notificare prealabila, astfel incat va recomandam sa verificati periodic aceste pagini.Continuarea utilizarii website-ului echivaleaza cu acceptarea modificarilor si actualizarilor.

Materialele afisate pe site, modelele si desenele bijuteriilor Ingriko sunt protejate de drepturi de proprietate intelectuala si aparate de legea pentru protectia drepturilor de autor.
Folosirea fara acordul nostru, a oricarui element cuprins pe www.ingriko.ro si pe paginile retelelor de socializare Ingriko, se va sanctiona conform legilor in vigoare.

Cum comand?

Comanda online 

Pentru a comanda online nu este necesar sa va inregistrati pe site-ul nostru. Adaugati produsele dorite in cosul de cumparaturi, completati datele de facturare si livrare si trimiteti comanda.

Bijuteriile Ingriko sunt lucrate si finisate manual, pe comanda, pentru fiecare client in parte.
Bijuteriile Ingriko nu au pretul pe gram, fiind comercializate ca PIESE.
Toate bijuteriile sunt marcate/inregistrate ANPC,  si vin insotite de certificat de calitate- care atesta autenticitatea materialelor folosite si factura fiscala, fiind ambalate individual de cadou.
Nu exista comanda minima impusa. Toate preturile afisate pe site sunt in RON si contin TVA.

 

Garantii si instructiuni de utilizare

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu OUG nr. 140/2021 si OUG  141/2021. Garantia se aplica pentru produsele utilizate conform destinatiei acestora, care nu au defecte externe aparente si sunt insotite de factura emisa de SC Ingriko International SRL. Perioada de garantie incepe cu data preluarii produsului.

Fiecare bijuterie este insotita de un Certificat de Calitate/Garantie si factura fiscala.

In cazul in care bijuteria prezinta un viciu de fabricatie, acesta trebuie comunicat in termen de 30 de zile de la data achizitionarii. Garantia acopera in acest caz repararea sau inlocuirea bijuteriei

Garantia nu acopera defectele cauzate de utilizarea sau ingrijirea necorespunzatoare a bijuteriei precum: zgarieturi, deformari / socuri mecanice, expunere la foc, pierderea, desprinderea si/sau spargerea pietrelor, etc.

Pentru a mentine stralucirea bijuteriilor, stratul de rodiu si pentru a evita loviturile si zgarieturile, va recomandam:

-scoaterea acestora inainte de dusuri, activitati casnice,somn si exercitii fizice

-deschiderea cu delicatete a bratarilor, cerceilor, colierelor si lanturilor

-evitarea contactului bijuteriei cu agenti precum parfumul, apa sarata, apa din piscine, creme de piele, fixative pentru par, clor, sulf sau alte substante chimice.

In functie de gradul utlizarii, va recomandam ca bijuteriile sa fie examinate si curatate de catre un bijutier cel putin o data pe an.

Cumparatorul va returna produsul/produsele defecte cu elementele de identificare intacte (eticheta, sigilii,etc ), impreuna cu accesoriile aferente, in ambalajul Ingriko, in starea in care au fost primite de cumparator, impreuna cu o copie a facturii fiscale, in orice ambalaj de natura a asigura transportul produsului/produselor  in siguranta. In cazul in care produsele ajung la Vanzator incomplete sau intr-o alta stare decat cea in care au fost trimise de Vanzator, urmare a neglijentei Cumparatorului si fara documentele solicitate, garantia nu va fi solutionata.

Garantia se refera exclusiv la defecte de fabricatie si nu acopera defectiuni aparute in urma utilizarii necorespunzatoare a produsului. Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse, plesnite, etc., etichete deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate, cum ar fi supunerea la diverse substante pe baza de alcool, apa, umezeala sau orice fel de lichide, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc., interventia mecanica sau plastica asupra produselor etc. Garantia nu acopera uzura normala si/sau daunele provocate de pierdere, furt, utilizare improprie, accidente, manipulare neglijenta sau malitioasa in mod intentionat. Garantia nu acopera daunele provocate de umezeala sau apa.

Certificatul de Garantie si Instructiuni se poate descarca aici.

Acest certificat este trimis si in format electronic (pe e-mail), cu fiecare confirmare de expediere a unei comenzi.

Livrare si plata

Plata bijuteriilor Ingriko se poate realiza prin:

1. Plata online prin card bancar. Tranzactiile online cu cardul vor fi procesate prin intermediul NETOPIA mobil Pay.

www.ingriko.ro este certificat 3D Secure de catre VISA si MasterCard, pentru tranzactii online cu orice card bancar emis de catre orice banca, sub sigla VISA si MASTERCARD.

Plata cu cardul bancar reprezinta o optiune simpla si sigura de efectuare a platilor online. Pentru platile prin card bancar nu este perceput niciun comision suplimentar!

In vederea finalizarii tranzactiei in conditii optime, va trebui sa furnizati:

  • Numele posesorului de card
  • Codul cardului (cele 4 grupe de cifre mentionate pe fata cardului, fara spatii)
  • Data expirarii cardului
  • Codul CVV (ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura)

2. Plata prin transfer bancar in contul Ingriko. Modalitate suspendata temporar.

3. Plata ramburs- doar in cazul anumitor bijuterii.

 

Pentru piesele din Aur, taxa aferenta serviciului de gravura text si pe a doua parte a pandantivului este 20 RON/accesoriu.

 

Livrarea produselor pe teritoriul Romaniei se realizeaza prin Sameday/Cargus/Fan Courier.
Costuri**: Preturile afisate pe site NU includ taxa de livrare prin curier sau alte taxe, dupa caz.

Taxa de livrare prin curier depinde direct de adresa de livrare:

  • localitati care se afla in aria de acoperire nationala a curierului –16 RON Sameday Courier/ 22 RON  Cargus/ 22 RON Fan Courier;
  • localitati care nu se afla in aria de acoperire nationala a curierului – se va comunica dupa caz, prin email/telefonic

Incepand cu luna Ianuarie 2022, pentru o perioada limitata, costul transportului va fi oferit gratuit- in cazul comenzilor => 249ron***, pe teritoriul Romaniei.

Din momentul confirmarii comenzii, finalizarea acesteia dureaza intre 1 si 3 zile lucratoare, in functie de complexitate si nivelul de personalizare al bijuteriei (bratari: 1-2zile; coliere/inele/ modele custom made: 2-3zile)
Ulterior, livrarea se realizeaza in intervalul de 24-72h.
Nu suntem raspunzatori de eventualele intarzieri ce pot aparea in livrarea comenzilor, intrucat acest serviciu este externalizat.

Orar livrare

Comenzile sunt livrate de catre Sameday/Cargus/Fan Courier, de Luni pana Vineri intre orele 09:00-17:00, in functie de programul firmei de curierat.
Zilele de weekend si sarbatorile legale nu sunt considerate zile lucratoare. Nu suntem raspunzatori de eventualele intarzieri ce pot aparea in livrarea comenzilor, intrucat acest serviciu este externalizat.

IMPORTANT:

In cazul in care, in urma tuturor avizarilor, coletul nu va putea fi predat din cauza refuzului de primire/ plata sau din cauza imposibilitatii contactarii destinatarului din culpa acestuia, SC INGRIKO va anula comanda si va restrictiona accesului utilizatorului in vederea efectuarii unor comenzi ulterioare.

Pentru a reactiva accesul, utilizatorul va trebui sa achite contravaloarea transportului pentru coletul nepredat, prin transfer bancar. Urmatoarea comanda va fi acceptata doar prin plata produsului/produselor si a costului de transport in avans, prin transfer bancar.

 

Livrari internationale

Livram international prin:

DHL Express, in termen de 48-72h, in Uniunea Europeana. Cost transport international- 120 ron.

DHL – NON UE (UK & Irlanda, USA, etc), in termen de 3-7 zile – cost transport – 135 ron.

INFO LIVRARI NON UE

Bunurile transportate in afara Uniunii Europene sunt supuse procesului vamal, iar destinatarul poate fi supus la plata unor taxe si impozite pe care autoritatea vamala locala le stabileste.

Aceste taxe/impozite depind de zona din care bunurile au fost livrate, tipul de bunuri, valoarea de tranzactie si greutatea coletului. Va rugam sa aveti in vedere ca nicio comanda nu este la fel ca precedenta si nu putem estima valoarea taxelor pe care trebuie sa le plateasca un client aflat in afara Uniunii Europene.

Taxele si impozitele nu sunt incluse in pretul bunurilor cumparate on-line, si nu sunt incluse in costurile totale de transport platite. Numai dupa ce toate taxele si impozitele platite de DHL sunt incasate de la destinatar, coletul poate sa fie livrat.

Mai multe informatii legate de taxe si impozite, puteti obtine de la autoritatile vamale ale statului in care domiciliati.

Politica de retur

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, prin completarea formularului de retur. In cazul unui retur cumparatorul va acoperi costul transportului iar returnarea produselor se va face in termen de 14 zile calendaristice de la denuntarea contractului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea.

PRODUSELE GRAVATE, REALIZATE LA COMANDA, PERSONALIZATE NU SE POT RETURNA . Conform OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor art. 16, litera c) Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 următoarele:

produsele confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar. Conform legii, bijuteriile gravate/personalizate, realizate conform specificatiilor clientului nu se pot returna. In aceasta categorie intra orice bijuterie gravata, colierele cu nume sau cele realizate conform specificatiilor clientului.

Legea completa o puteti citi aici:  http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdf

Asadar, bijuteriile realizate la comanda si personalizate conform indicatiilor dumneavoastra nu pot fi returnate. Prin urmare, este important sa va asigurati de corectitudinea informatiilor comunicate in comanda scrisa si a detaliilor referitoare la modalitatea de gravare/personalizare a produselor pe care le comandati. Odata acceptata/confirmata comanda dvs. cu cererea de gravare/personalizare a produselor, specificatiile respectivei comenzi nu vor mai putea fi modificate ulterior.

Produsele returnate trebuie sa fie NOI, NEFOLOSITE/ fara sa fi fost probate si livrate in ambalajul original, inclusiv bratara cadou. Ambalajul este parte a produsului achizitionat. In cazul exceptional in care bratara cadou nu este trimisa impreuna cu produsul/produsele retur, se va factura contravaloarea acesteia: 30ron.

Prin urmare, va rugam sa aveti in vedere faptul ca nu se accepta returul pentru urmatoarele categorii de produse:

– pentru care nu a fost comunicata cererea de retur in termenul de 14 zile calendaristice de la primirea coletului;

– pentru care nu au fost respectate conditiile de retur prevazute mai sus;

–  deteriorate, cu urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, lovituri, socuri mecanice /electrice;

– care nu sunt insotite de toate accesoriile;

– gravate cu mesaje/cuvinte personalizate, conform legislatiei in vigoare.

Ne rezervam dreptul de a refuza returul pentru orice produs care nu indeplineste intocmai conditiile de returnare, este uzat fizic/zgariat sau deteriorat.

Din motive de igiena, pentru protectia sanatatii consumatorilor, in cazul cerceilor returul se poate face in ziua in care s-a primit coletul sau in maxim 48 de ore de la primirea acestuia. Ulterior acestui termen, ne rezervam dreptul sa nu acceptam niciun retur pentru categoria cercei.

Cumparatorul va trebui sa suporte costul aferent returnarii produselor, în caz de retragere. 

***In situatia in care, la plasarea comenzii, costul transportului a fost oferit gratuit de catre Vanzator, in cazul returului produselor comandate, se va factura taxa de expediere respectiva (16RON) !!! 

Returul produsului se face de catre cumparator, prin intermediul unei firme de curierat rapid: Fan Courier (021-9336)/ Cargus (021-9330)/ Sameday, la adresa:

SC Ingriko International SRL
Str Vadu Bistritei 46-48
Bacau/ Bacau
0371 177 877

In cazul bijuteriilor negravate/fara personalizare, clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului.

Contravaloarea produselor, se va restitui astfel: plata online sau prin OP – in contul indicat in formularul de retur, in maximum 15 zile lucratoare. Restituirea in cazul platilor online sau prin OP depinde direct de banca prin care se efectueaza tranzactiile, astfel incat nu ne facem responsabili pentru intarzierile intervenite.

FORMULARUL DE RETUR* se poate descarca aici

*Prezentul formular se trimite inapoi completat doar daca doriti sa va retrageti din contract.

**Daca formularul este transmis prin e-mail la adresa [email protected], semnatura nu este necesara.

 

Anularea unei comenzi

Daca doriti sa anulati comanda inainte de expediere, va rugam sa ne contactati la: [email protected], iar Ingriko va face tot posibilul sa indeplineasca solicitare dvs. Cu toate acestea, nu putem garanta anularea comenzii odata ce aceasta a fost confirmata si trimisa in productie.

Anularea in mod repetat a comenzilor de catre acelasi client este considerata abuz.
Refuzul/neridicatea unei comenzi, sunt considerate abuzuri; ne rezervam dreptul de a nu mai procesa comenzi in cazul clientilor cu istoric negativ.

Confidentialitate si siguranta datelor

SC Ingriko International SRL se angajeaza sa respecte cu strictete confidentialitatea datelor clientilor si se angajeaza sa nu transmita datele personale ale clientilor catre terti. Politica de cookie-uri serveste exclusiv pentru buna functionare a site-ului, acest instrument fiind folosit in conformitate cu dispozitiile legale.

In contextul utilizarii www.ingriko.ro, acest document are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal

Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Datele pe care le prelucram sunt: nume si prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul in care utilizati site-ul, de exemplu comportamentul/preferintele/obisnuintele dumneavoastra in cadrul www.ingriko.ro precum si orice alte categorii de date pe care le furnizati in mod direct in contextul crearii contului de utilizator, in contextul plasarii unei comenzi prin intermediul site-ului sau in orice alt mod care rezulta din utilizarea Site-ului.

De ce prelucram datele dumneavoastra si ce temeiuri juridice avem?

• Comercializarea de produse online
• Pentru realizarea demersurilor precontractuale sau executarea unui contract
• Reclama, marketing şi publicitate
• In scopuri de gestiune financiar-contabila, conform legislatiei fiscale

Durata pentru care prelucram datele

Pastram datele dumneavoastra doar pe durata si in masura in care este necesar pentru realizarea scopurilor mentionate mai sus sau daca exista o obligatie legala in acest sens.

Datele personale ale clientilor nostri care se regasesc în orice documente justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitatea financiara se pastreaza in arhivele companiei timp de 10 ani de la data inchiderii exercițiului financiar in care au fost intocmite documentele justificative, conform prevederilor Legii Contabilitătii.

Pentru prelucrarile de date care necesita consimtamantul dumneavoastra, datele vor fi prelucrate si pastrate pana la data retragerii consimtamantului. Daca va retrageti consimtamantul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing, www.ingriko.ro va inceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate de www.ingriko.ro pe baza consimtamantului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia.

Drepturile de care beneficiati

Protecttia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal este un drept fundamental.
Drepturile persoanelor vizate privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date:
dreptul la informare si acces

dreptul de  interventie asupra datelor
dreptul la rectificare
dreptul la stergerea datelor
dreptul la restrictionarea prelucrarii
dreptul la portabilitatea datelor
dreptul de opoziție și procesul decizitional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri
dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in masura in care considerati necesar, la adresa Bld. G-ral Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania, telefon: +40318059211, e-mail: [email protected].

Pentru orice intrebari privind informatiile cuprinse in prezenta Informare, va puteti adresa prin e-mail la: [email protected].

Contact

Informatii generale firma
SC INGRIKO INTERNATIONAL S.R.L Sediu Social: Siretului nr.24 Bacau Romania
CUI: RO36136292 Nr. Reg. Com: J04/722/2016

Pentru orice alte detalii va rugam sa ne contactati la [email protected].

Va multumim!